Textiles 
with a story

Precis som för vårt övriga sortiment finns de flesta av våra textilier endast i små upplagor. Mönstren och färgerna kan variera över tiden, men vi försöker alltid använda traditionella hantverkstekniker och naturliga material samt färger.

Rent hantverk

För oss betyder rent hantverk användande av naturliga färger, traditionella hantverkstekniker och leverantörer med bra arbetsföhållanden. Vi har ett långsiktigt och nära samarbete med våra leverantörer, och genom vårt egna sourcingbolag på plats i Indien har vi regelbundna uppföljningar.

Cutwork

Cutwork är en traditionell hantverksteknik där mönster skapas genom flera lager av tyg. Mönstret stansas ur ett eller flera lager, varefter kanterna kanterna sys fast för hand.

.

Yarn dyed linen

Våra linneprodukter tillverkas av garnfärgat linne som sedan vävs till fantastiska mönster. Textilierna stentvättas för att skapa en mjuk känsla i både färg och beröring.

Block print

En uråldrig konstart där vacka mönster trycks för hand med träblock (som också är handgjorda).Trycket görs för hand med ögat som måttstock, ojämnheter och oregelbundenheter i trycket ger mänsklighet och skönhet i dessa vackra mönster.

Vintage Kantha

Unika textilier tillverkade av vintage Kantha-filtar. Kantha är en lapptäckteknik där man återanvänder tyg från dhotis och saris för att skapa nya vackra mönster.

Dhabu Indigo

I Dhabu-tryck används lera för att skapa vackra mönster. Med blocktryck för hand läggs lera på tyget som sedan får torka i solen. När sedan tyger färgas in förblir det lertäckta mönstret ofärgat. Vi använder växtbaserad indigo, vilket ger både vackra färgvariationer och en hållbar produktion. Det finns ingen kemisk fixering för naturlig indigo så var försiktig eftersom det kan blöda. Det är därför vi lägger en icke-blödande baksida på våra produkter.

Sortiment

0