SOULOSOFIE´S WORLD

  SOULOSOFIE´S WORLD 

Vi är engagerade  – Vårt sociala engagemang

Sedan flera år har Sofie Gunolf, grundare av Soulosofie, med sin mamma och styvfar i spetsen, varit personligt engagerade i en organisation som heter BBA (Bachpan Bachao Andola). Rakt översatt betyder detta: ”Save the Childhood Movement”. Organisationen grundades av Kailesh Satyarthi, som 2014 fick Nobels fredspris tillsammans med Malala Yousafzai. För Soulosofie´s grundare är det en självklarhet att ta med det ansvaret in i företaget. Att på olika sätt vara med och bidra till en bättre värld för barns rätt och önskan att få vara just det, barn.

Bakgrund om Kailesh Satyarthi och organisationen kring barns rättigheter (BBA)

Kailesh är en extraordinär man vars sociala samvete och engagemang har präglat hela hans liv. Det började när han som 5åring var på väg till sin första skoldag. Förvånat såg han en liten pojke i sin egen ålder sitta utanför skolan tillsammans med sin far putsa skor. När Kailesh frågade sin lärare varför pojken inte var i skolan fick han svaret: ”Därför han är fattig!” Kailesh frågade även pojkens far som sa: ”Sir I have never thought of it, we are born to work!” Denna pojkes öde fastnade i i Kailesh minne och när han blev lite äldre insåg han också att de allra fattigaste inte ifrågasatte sin situation. I Indien kan det efternamn du är född med, diktera din livsstig på grund av kastsystemet. Som universitetsstuderande gav Kailesh upp sitt familjenamn som indikerade hans höga kast(Brahmin) och tog namnet SATYARTHI som betyder ´Seeker of Truth`. Vid 26års ålder gav han även upp sin lovande karriär som Ingenjör, och dedikerade sitt liv åt att försöka eliminera barnarbete och exploateringen av barn. Han började verka för alla barns rätt till skolutbildning, som är den mest effektiva vägen att ta sig ur fattigdom. Kailesh var tillsammans med Paul Baskar från Peace Trust (en annan vän till familjen) bland annat en av initiativtagarna bakom Global March against Child labour (1998).
Kailesh har många gånger riskerat sitt eget liv, blivit svårt misshandlad när han med sina medarbetare fritagit barn och ibland hela familjer från beväpnade arga fabriksägare som hållit dem under bonded labour (arbete under slavkontrakt). Idag arbetar man på ett annat sätt med stöd av nya lagar. Man kommer helt enkelt tillsammans med poliser och ett beslut om husrannsakan – och använder mer formella vägar. Hans aktioner har lett till att över 80 000 barn blivit befriade från slavliknande arbeten samt med hjälp av internationell press på regeringen fått igenom lagar mot exploatering av barn.

SOULOSOFIE VILL GÖRA SKILLNAD. VI ENGAGERAR OSS I OLIKA PROJEKT TILLSAMMANS MED  MED KAILESH OCH HANS ORGANISATION . VAR MED OCH FÖLJ OSS HÄR PÅ VÅR SIDA, OCH FRAMFÖR ALLT BLI EN DEL AV DEN, GENOM ATT KÖPA NÅGON AV VÅRA UNIKA PRODUKTER.

Mer information om våra sociala projekt kommer du framåt att kunna hitta här på vår sida samt i våra sociala kanaler.

0