– SÅ MYCKET MER ÄN ”BARA” ETT NAMN –

Ett helt liv, mitt liv, har präglats av kärleken och passionen till ett lands kultur, hantverk, färger och människor. Det har jag lagrat på en säker plats i min själ. Den erfarenheten och det arvet  bär jag med mig in i framtiden, på mitt sätt.
…Så stod jag där, helt plötsligt i början av något nytt. Skapandet av mitt egna bolag. Hur gör man? Var vänder jag mig och vilken av alla to do´s ska jag börja med. En affärside, bildandet av bolag, fixa lager, ordna fokusgrupper eller bara andas och sätta mig ner och fundera en stund. Det sistnämnda har aldrig varit min bästa gren:) Något jag vet att jag behöver öva på.
Namnet var jag väldigt klar med vad det skulle innehålla för komponenter. Jag var rätt skadeskjuten och under ytan och behovet på att namnet skulle avspegla mig och mina ”behov” var viktigt. Det första namnet var ZOULWORK- ett namn som min omgivning tyckte var lite väl flummigt men det kändes bra då- arbete för själen:).
Nu hade jag ett namn och kunde sätta igång bolagsregisteringen av mitt nya lilla aktiebolag efter det att jag upprättat en så kallad stiftelseurkund. verksamt.se blev min bästa vän och hjälpte mig och guidade mig igenom registreringen alldeles utomordentligt:).( verksamt.se = hemsida för starta bolag bl a, helt grym!)Icke, namnet gick såklart inte igenom. Fanns allt för många likvärdiga kombinationer med zoul och work. Så det var bara börja fundera igen vilket verkligen inte var lätt då jag helt snöat in mig på min första tanke.

Det gick ett par dagar i frustration och irritation. Och så var den bara där, den nya tanken som jag blev barnsligt förtjust i. Soulosofie- min egna filosofi, som symboliserar just det jag ville, en tro på mig själv och våga lita på min instinkt och erfarenhet och att dessa pekar ut vägen och guidar mig rätt i djungeln av ideér och möjligheter.

Och så var det klart, registreringen gick igen och ett nytt litet bolag var fött – Soulosofie, (soulåsophy). och precis som med mitt efternamn krävs det en lätt förklaring hur det ska uttalas:))

0