Under julhelgen har det pågått febrilt arbete nere i södra Indien med att få klart alla prover till Formexmässan som startar den 17 jan.

Jayan min Indiske partner har varit på plats nere i Karur och Erode där alla tygerna vävs. Vi har mailat fram och tillbaka och han har skickat videos och bilder för att det ska bli rätt och inga missförstånd.

Själv befinner jag mig på Mallorca och häromomdagen var vi ute och vandrade i bergen. Fantastiskt vackert, skulle jag tro, om det inte var för det faktum att jag stirrade ner i telefon stora delar av tiden då alla bilder på färdig produktion rasslade in på whats up. Jayan var på plats i produktionen och förväntade sig såklart instant feedback. Snubblandes i bergen börjar jag konfirmera proverna tills jag börjar inse att Shit!! Några av färgerna på en kudde är helt fel!! Och några av de viktigaste. Den fantastiska ljusblå hade blivit turkos och den dammiga mörkblå hade blivit rojalistiskt blå!! Inte bra alls. Som tur är finns det få problem som inte går att lösa så nu gällde det att få Indien att få fram de färger som faktiskt gällde, och det var inte lätt, men efter ett långt FaceTime samtal där jag med leverantörens hjälp på andra sidan i Indien rotar igenom hans showroom och högar av cuttings så är vi till slut överens om vilka färger som gäller. Nu är det bara den lilla detaljen att få hem det i tid till mässan?? love India?

Utsikten på toppen av La Trapa är magisk när man är närvarande.

En frenetiskt dialog mellan mig och Jayan på väg ner från toppen av LaTrapa.

 

Många bilder och samtal senare fick äntligen slag på vilka färger som gäller av de blå?

Det är magiskt se hur kollektionen växer fram med hjälp av begåvade människor?produktion av linnedukar i full swing