– MIN INSPIRATION – MIN MAMMA (DEL 2) –

Året är 91 jag kliver av det lilla propellerplanet tillsammans med min mamma, vi har landat i Jodphur, en skumpig resa från Delhi. Flygplatsen kan man knappt kalla flygplats, monsunregnet har förändrat alla vägar till en lervälling och vi balanserar på plankor för att ta oss ut till den väntande bilen. Det är min första resa till Indien och jag har den stora äran att få resa tillsammans med Kicki, som både var min chef och min mamma. Vi skulle ut på en resa i 3 veckor och vi skulle ta oss runt hela Indien och träffa leverantörer. Det blev en fantastisk resa på många sätt och med minnen, möten och relationer som skulle bevaras för livet. På den resan träffade vi för första gången en ung kusin till en av de leverantörer vi arbetade med då. Han skulle precis starta sin produktion av prylar i trä. Jag och min mamma blev kära i en elefant och en ljusstake som var målad i färg och där och då placerades den första ordern hos denna unge kille som idag – 25 år senare är en av Indiens största handicraft leverantörer. Karma Min kärlek för gamla möbler ärvde jag tidigt av min mamma. Redan som 18-19 åring sprang jag runt på aktioner och vintagebutiker runt om i Sverige och köpte på mig den ena gamla möbeln efter den andra. När sedan hela Indien öppnade sig med sina fantastiska vintagemöbler och saker från kolonialtiden hamnade jag i himmelriket:) Och det är just detta himmelrike jag kommer jobba vidare med som en del av Soulosofie. Söka dessa fantastiska gamla möbler och pcs, restaurera, måla och finishera upp för att sedan hamna i hem eller på platser där de kommer spela sin roll som karaktäristiska och unika i sitt slag. -Love at first sight:) I oktober i år var jag i Jodhpur igen på scouting för att hitta unika vintagemöbler att restaurera upp till Soulosofie men oxå på uppdrag till andra intressenter. Och för att knyta an till min början:) så kommer jag på samma sätt som min karriär startade även påbörja Soulosofies karriär på samma sätt. Nämligen att ha äran att resa med min mor. I nästa vecka sätter vi oss på planet till Jodhpur och lägger Soulosofies första container:) …Karma… På bilderna ser ni några av de vackra möbler/saker jag hittade på plats i oktober som ska renoveras upp. fortsättning följer…

0