VÅR HISTORIA

  VÅR HISTORIA 

”FÖR 40 år sen berättade min morfar en historia- Inten en vanlig historia som berättas för en nioåring utan en saga om PAssion, ENVISHET och HÅRT arbete ”

DET HÄR ÄR MIN HISTORIA

För fyrtio år sedan berättade min morfar en historia. Inte en vanlig saga som berättas för en nioårig, utan en historia om passion, envishet, hårt arbete och mycket skratt.

Berättelsen handlade om det svenska familjehandelsföretaget INDISKA Magasinet – en familjemedlem som var närvarande vid frukost, lunch och middag och alla timmar där emellan.

Jag heter Sofie Gunolf, och det här är min historia …

Lukten av sandelträ och rökelse, de glittrande burkarna, volangkjolarna och de färgstarka trycken. De indiska leverantörerna som nickade åt fel håll, ofta på middag hemma hos oss. Sång och skratt, inte bara hemma utan också varje gång en ny butik öppnades. Varje lördag följde jag med min mamma till butikerna för att lyssna till både kunder och personal, förstå vad som fungerade och vad som inte fungerade.

Jag kände mig privilegierad och började jobba i familjeföretaget redan vid 15 års ålder. I början på helgerna och under loven, men så fort jag tog studenten var jag där på heltid.  Det var ett val jag gjorde tidigt, en livsstil långt mer än ett 9 till 5 jobb.

Under min 33 år i familjeföretaget hade jag förmånen att arbeta med allt från paketinslagning och lagerplock till förhandlingar och inköp med många resor till både Indien och Kina. De sista nio åren (fram till 2015) hade jag det övergripande ansvaret som VD, innan jag gick min egen väg.

 

Under mina år i detaljhandeln har jag alltid haft en stark tro på att det är möjligt att göra affärer med både hjärta och hjärna. Så att kombinera gammalt med nytt blev därför givna ingredienser i skapandet av mitt egna varumärke SOULOSOFIE 2016. Vintage möbler och inredning i kombinationer med textilier i linne, bomull och sammet.

Passionen för hantverk och de människor som skapar hållbara och vackra produkter, alla med sin egen unika touch och historia är grunden i SOULOSOFIE. Det är också något jag delar med mina partners, både i produktion och design.  Ett sortiment där varje produkt har en historia.

I år hade min morfar fyllt 100 år, och hans själ är ständigt närvarande i skapandet av Soulosofie.

 

 Jag hoppas att du kommer att älska SOULOSOFIE och våra produkter lika mycket som jag gör. .

 

Kram

Sofie

 

Med sina 30 års erfarenhet av kärlek till produkter, människor och viljan att göra affärer med sunt förnuft i fokus – som gynnar både ekonomi och människor – öppnar nu Sofie upp sin värld för dig.

0