3 o`clock is fine not earlier, säger jag bestämt. – Oh no brister Mr K ut, Madame; ms Sofie madame, that is much too late, you need to go at 2 o´clock`. Frida brister ut i skratt och jag inser att efter två dagars hårt förhandlande börjar jag även förhandla om vilken tid jag behöver åka till flygplatsen. Men till saken hör att jag hatar att vänta i onödan och ha allt för lång framförhållning. Det stressar mig ofta mer än om jag kommer lite med andan i halsen. Mina barn hatar det:)!

Så vi kommer överens på mitten och jag åker halv tre mot Coimbatore för att ta flyget till Delhi för sen vidare till Jodhpur i morgon.  Och nu sitter jag här och väntar i en galet tråkigt vänthall, alldeles för tidigt på plats:).

Vi har haft bra dagar i södra Indien och vi har fått mkt gjort även om vissa saker tar så fruktansvärd lång tid. I bland är språket ett hinder, helt klart. Det gäller att vara övertydlig och få leverantören att själv upprepa vad det är vi kommit överens om, både en och två gånger bara för att vara på säkra sidan att han verkligen förstått vad det är vi kommit överens om. Ibland får man svar som man undrar om vi verkligen suttit i samma diskussion:) men det är också lite av charmen, att lyckas överkomma de där hindren och slutligen få fram de där produkterna vi vill ha. Då är det extra värt mödan på nåt sätt.

Som när Frida har stått ute hos vävaren och sagt yes its possible medan han säger, no madame not possible. Frida vägrar ge upp och tillsammans lyckas de få fram en väv som under 2 timmars diskussion varit very not possible. Resultatet blir att alla är saliga av glädje att tillsammans fått fram det det helt omöjliga:)

Igår hade vi några riktiga halleluja moments när vi fick se vår lilla barnkollektion växa fram steg för steg…

Karur är verkligen på landet. Alla hus är målade i fantastiska färger, människorna är vänliga och glada. Gatorna är rena och det är städat överallt. Det finns inget skräp alls på gatorna. Männen går omkring i sina fantastiska lunghi´s (som kangas för män) och vissa går omkring i bara strumplästen, vilket är så underbart att det är svårt att inte le, jättestort.

Detta hantverk!! Blir salig när vi besöker dessa små handloom fabriker.

Varmt mottagande

En inspirerande vänthall