– EN LOGGA TAR FORM –

Tre olika alternativ hade jag när jag skulle börja leta efter någon som kunde hjälpa mig göra loggan till Soulosofie. Det ena var att gå till de traditionella varumärkesbyråerna och ”be” om hjälp, den klart dyraste alternativet , det andra var att skicka ut en förfrågan på offerta.se, en svensk samlingssida att skicka ut förfrågning på pris på sitt ärende, kan vara allt från snickeri till en logga, det tredje var att kontakta en internationell nätsight som heter 99designs.

Det landade på 3 och jag kan verkligen rekommendera 99 designs för alla som är i samma situation som mig. Jag fick tipset från en av mina bästa vänner som jobbar på ett stort tågföretag i Sverige som vid flertalet tillfällen använt 99designs. Man skickar helt enkelt ut ett underlag på förfrågan som sedan grafiska designers runt om i hela världen får pitcha på alternativ att man väljer en grafisk formgivare som verkar stämma överens med det formspråk man är ute efter.

Jag valde att gå direkt på en person som jag hade dialog med under ett par dagar, hon bodde i Serbien visade det sig och det tog ett tag innan vi var överens om åt vilket håll Soulosofie skulle gå, men när vi väl förstod varandra så blev det ganska lätt att komma överens om åt vilken känsla den skulle förmedla med mjuka former, S och själ.

Jag hade två alternativ som jag stod och vägde mellan och efter nötande och blötande med min kära familj och vänner så blev det min älskade sambo som fick utslagsrösten med det alternativ som nu ligger till grund för Soulosofies varumärke, stort på nåt vis:). Färg har jag ännu inte landat 100% i men jag gillar den lite fasade silverfärgen, så det lutar nog mot den…

Nu även registrerad hos Patent och registreringsverket.

Sist men inte minst, loggan kostande mig 2500 kr att göra.. Such a bargain.

0