Återbruk och
blå nyanser

Att ta vara på det som redan finns, och nyttja traditionell hantverksteknik är utgångspunkten i allt vi gör. Skönheten i något som tillverkats för hand, går inte att kopiera i modern massproduktion. Och skiftningarna i organiskt baserade färger skapar en livfullhet som ger varje produkt ett eget uttryck. Vi tycker även det naturliga trät går väldigt bra ihop med olika nyanser av blått, däribland den underbara växtbaserade indigon.

Avskalat och naturligt

Upplev det enkla och rena i vintage-möbler som varsamt renoverats eller nytillverkats för hand av återvunnet trä på plats i Rajastahn. Samt textilier där vintage Kantha-filtar återanvänts för att skapa kuddar och nya plädar, antingen i de ursprungliga färgerna eller infärgade med växtbaserad indigo. Stilen går även igen i våra nytillverkade kuddar och plädar, där traditionella hantverkstekniker som Dhabu-print, Block-print och Cutwork används tillsammans med organiskt baserade färger för att skapa oregelbunden naturlig skönhet.

Japan dot

Duk, löpare och kuddfodral i 100% linne, screenprintat i ett vackert japaninspirerat mönster

Sideboard i återvunnet trä

FAE med ursprung i Indien har nytillverkats av hantverkare i Rajasthan. Skänken är helt i natur och ingen ytbehandling har lagts på vilket ger det återvunna trät en naturlig och härlig karaktär.

Dhabu Indigo

I Dhabu-tryck används lera för att skapa vackra mönster. Med blocktryck för hand läggs lera på tyget som sedan får torka i solen. När sedan tyger färgas in förblir det lertäckta mönstret ofärgat. Vi använder växtbaserad indigo, vilket ger både vackra färgvariationer och en hållbar produktion. Det finns ingen kemisk fixering för naturlig indigo så var försiktig eftersom det kan blöda. Det är därför vi lägger en icke-blödande baksida på våra produkter.

Sideboard i återvunnet trä

Sideboardet Flo kommer i två färger, svart och natur. Storleken är 100 cm i bredd, 30 cm i djup och 80 cm i höjd. Flo är nytillverkad av återvunnet trä och ett exempel på hur vi kan ta tillvara på gammalt material och skapa nya produkter.

Vintage Kantha Indigo

Unika textilier tillverkade av vintage Kantha-filtar. Kantha är en lapptäckteknik där man återanvänder tyg från dhotis och saris för att skapa nya vackra mönster.

Soffbord återvunnet trä

Runt soffbord som finns i två storlekar, 70 och 90 cm.

Shop Online

0