14 september

Och så har den äntligen startat! Som jag längtat! Direktfight till Delhi från Stockholm som endast tar 7 timmar. Den går 20.40 så jag tar en taxi ut och ska träffa Reva på plats. Vi tänkte försöka få i oss lite mat och vin innan vi sätter oss på Air India mot Delhi. Reva, som jag lärt känna det senaste året,  är min axman Henriks, nya frus syster:). Hon startade ett märke för ett par år sedan – Reva home- med fantastiska lakan i ekobomull och blocktryck!

Väl på planet , som bokstavligen är som att kliva rakt in i Indien, visar det sig att det är helt tomt, ja nästan iallafall, vilket såklart är en dröm för oss bak i planet:) det betyder tre säten och sömn.  Efter att försökt avsluta en snacksalig skåning så försöker jag få några timmars sömn. Inte hästens sängar direkt men den som inte är knusslig för bälten i ryggen och lite knölar här och där så funkar det perfekt.

Underbart snabbt är vi på Indisk mark och jag valde denna gång att köra ett e-visum för att slippa gå till ambassaden osv.. Supersmidigt i Sverige och allt fixas hemma i köket… Dock… väl i Indien så är det speciella e-visum köer och varje person tog minst 5-7 minuter. 2 timmar senare är jag ute vid bagaget och Reva har sedan länge försvunnit vidare till nästa destination.

6 timmar har jag att slå ihjäl på flygplatsen innan jag åker vidare ner till Coimbatore, som min första destination för denna resan är. Passar på och träffar min vän Sanjiv och tar en kaffe på flygplatsen.

Efter en timme behöver han ta sig vidare för att inte fastna i den fruktansvärda Delhi trafiken som är galen på mornarna, eller ja, den är egentligen galen alla timmar på dygnet i våra mått mätt.

Själv ska jag ta mig in i flygplatsen igen men blir stoppad då jag tydligen är på fel terminal. Inser att jag behöver ta en taxi men har inte en enda rupee med mig( orutinerat), så letar desperat efter en ATM( bankomat) med mina väskor i släptåg. Tillslut hittar jag en som inte ser allt för pålitlig ut. Försöker, en, två och tre gånger, med 2 olika kort. Inga pengar… Ringer Sanjiv lite uppgivet och frågar om han kommit lång, såklart vänder han om, hämtar upp mig och skjutsar mig till Terminal 1. I love my Indian friends.

Väl incheckat och med ett par timmar till avgång, letar jag snabbt upp ett spa som finns på de flesta Indiska flygplatser och som håller förvånansvärt hög kvalitet. En underbar lyx jag tar mig och det var verkligen välgörande för min ganska knöliga rygg efter nattens säng.

Nu på väg mot första destinationen på denna resan- Tamil nadu.

Helt tomt!

Koncentrerad, eller sover Reva?